logo
A TST Management Kft. hivatalos logójában szereplő három angol kifejezés cégünk sikeres működésének alapfeltételeit jelölik, melyek jelentése a következő:
home
rólunk
pályázatok
gépgyártás
partnereink
kapcsolatok
GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00231 GINOP-1.2.8-20-2020-02427 GINOP-4.1.3-19-2019-00649 GINOP-1.2.1-14-2014-00299 GINOP-2.1.8-17-2017-01109 GINOP-1.2.1-16-2017-00536 GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01436 GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00551 GINOP-6.1.6-17-2018-00005





PROJEKT CÍME
Élelmiszeripari folyamatok hatékonyságát növelő
minőségellenőrző gyártástámogató rendszer fejlesztés
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE
TST Management Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság
A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE
276 044 900 Ft
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA
GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00231
A PROJEKT VÁRHATÓ BEFEJEZÉSI DÁTUMA
2025.03.20.
PROJEKT TARTALMA
A projekt kitűzött célja egy az élelmiszeripari folyamatok hatékonyságát növelő, élelmiszeripari kutatásokra alapozott a feldolgozóipari szereplők számára célgépként értékesíthető minőségellenőrző és gyártástámogató rendszer, valamint döntéstámogató szimulációs eljárás fejlesztése. Az élelmiszerbiztonság előírásai az élelmiszerlánc minden szakaszán kötelezik a vállalkozásokat az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos működésre. Ezeknek a követelményeknek az igazolt, dokumentált, nyomon követhető teljesítését tanúsítható élelmiszer biztonsági rendszerek bevezetésével és működtetésével kell igazolni. A törvényi követelmények kötelező teljesítése a működés feltétele, a minőség ezentúl a versenyképesség feltétele is, ezért az igazoltan és visszakereshetően biztonságos működés a vállalkozás alapvető gazdasági érdeke. Ezek teljesítéséhez a következő hatósági követelményeket kell figyelembe venni: HACCP, Nyomonkövethetőség, Minimum higiéniai ismeretek, Nemzetközi szabványok, standardok: MSZ EN ISO 22000, FSSC 22000. A fokozott követelmények betartásának egyik eszköze lehet az okos gyártástámogató, minőségellenőrző, minőségromlást előre jelző berendezés, mely modulárisan illeszthető a különböző élelmiszeripari termékek, valamint a feldolgozó és vagy disztribúciós tevékenységet folytató vállalkozások különböző igényeihez. Az élelmiszeripari folyamatok minőségbiztosítása a nem egzaktul leírható belső folyamatok által egy innovációra alkalmas terület, amire a gépi látás és digitális képfeldolgozás technológiáját felhasználva az élelmiszertudomány kutatási eredményeire építve egy okos gyártástámogató, minőségellenőrző, a minőségromlást előre jelző moduláris berendezés fejlesztésére kerül sor. A nyersanyagminősítés technológiai szempontjait figyelembe véve, egy alapvetően érintésmentes, elsősorban a zöldség-gyümölcs iparágra fókuszálva, de nem nyersanyagspecifikus rendszer kifejlesztése a cél. A termékminősítést a nyersanyag egyedi tulajdonságait, mint a minőségromlás jelei, annak dinamikája figyelembe vevő, azt szoftveres oldalról kezelő modulárisan felépített célgépekként értékesíthető minőségellenőrző és gyártástámogató rendszert hozunk létre.


KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET
Pénzügyminisztérium – Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság
1139 Budapest, Váci út 81-83.
gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu
Tel: +36 1 896 66666